Societat 17/04/2013

Wert diu ara que està disposat a buscar l'acord en matèria de llengua

CiU denuncia davant el ministre que una sentència com la del TSJC no és pròpia d'un país democràtic

M. Eugènia Quetglas
1 min
Mariano Rajoy arriba al Congrés acompanyat del ministre de Cultura, José Ignacio Wert, aquest dimecres / EFE

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha assegurat aquest dimecres que està disposat a buscar l'acord en matèria lingüística amb un sol límit: “Respectar la forma en què el Tribunal Constitucional estableix que es pot aplicar la llengua en el sistema educatiu”. Ho ha dit responent a la pregunta del portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, sobre la sentència del TSJC que estableix que si un sol alumne d'una classe sol·licita l'ensenyament en castellà, s'aplica el canvi lingüístic a la totalitat dels alumnes.

El ministre ha negat aquest extrem i ha dit que la sentència estableix que és la Generalitat la que ha de decidir “en la proporció que procedeixi” aplicar el castellà en una aula.

Macias ha etzibat al ministre que la sentència del TSJC “no és pròpia d'un país amb qualitat democràtica”. Wert li ha contestat que “el que és propi en un país democràtic és que les lleis siguin clares i les resolucions s'acatin”.

El diputat català ha explicat a Wert que ha de tenir dos conceptes clars: “17 famílies davant 600.000 alumnes i una minoria judicializada davant la normalitat de les lleis catalanes”. Macias ha demanat al PP que "no actuï amb interessos mesquins i partidistes i sembrant l'odi cap a Catalunya”.

stats