RELIGIÓ
Societat 24/01/2011

L'associació islàmica Watani demana a la Paeria que retiri la prohibició del vel islàmic

Els representants d'aquest col·lectiu musulmà volen presentar a finals de setmana un projecte per construir una mesquita provisional a l'espai de l'antiga hípica de Lleida

Acn
2 min

LleidaL'associació islàmica Watani demana a l'Ajuntament de Lleida que "reflexioni i faci marxa enrere" en la modificació de l'ordenança de civisme que prohibeix l'entrada als equipaments municipals amb vel integral. Watani confia que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre cautelarment l'acord de la Paeria, arran d'un recurs presentat per aquesta entitat, sigui "el primer pas perquè aquesta modificació sigui nul·la a la resta d'ajuntaments que han pres acords similars". D'altra banda, l'entitat presentarà a finals de setmana un projecte de construcció de mesquita provisional a l'espai de l'antiga hípica de Lleida, que compta amb el suport d'empresaris i polítics marroquins. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre cautelarment l'acord de l'Ajuntament de Lleida de prohibir el burca, el nicab i altres peces de roba que tapin la cara de forma integral als edificis municipals de la ciutat. I ho va fer arran del recurs que va presentar a l'acord l'associació musulmana Watani.

La prohibició del burca va ser aprovada per la Paeria amb els vots del PSC, CiU i el PP el 8 d'octubre de 2010 i va entrar en vigor al desembre. Després de ser el primer municipi de Catalunya i l'Estat que implantava aquesta prohibició, Lleida haurà d'esperar ara a aplicar-la fins que la justícia no dictamini definitivament sobre el recurs presentat.

El president de Watani, Mourad El Boudouhi, ha explicat aquest dilluns que tenen previst sol·licitar a la Paeria poder utilitzar el solar de l'antiga hípica (al costat dels Camps Elisis) fins a l'any 2015 i construir-hi una carpa provisional que acolliria una mesquita amb capacitat per a unes 500 o 600 persones. Després, l'entitat vol que l'Ajuntament de Lleida faciliti la cessió d'un espai al centre de la ciutat per a construir-hi un temple definitiu.

Segons El Boudouhi, el cost del projecte s'estima d'uns 200.000 euros, que es finançaria, en part, amb recursos donats per empresaris i polítics marroquins que "han expressat el seu suport" a l'entitat. Watani insisteix que l'opció de construir una mesquita al polígon industrial, com havien de fer els responsables de la mesquita clausurada del carrer del Nord, no és "digna" i "posa en perill la vida de les persones".

El Boudouhi s'ha mostrat esperançat que la Paeria actuï "de forma correcta" per garantir "la bona convivència". El portaveu de l'entitat ha assegurat que l'ajuntament "està allargant-ho tot per interessos polítics" i ha criticat que el consistori no tingui "interès a garantir la bona convivència a la ciutat de Lleida".

stats