Societat 24/02/2013

Wert, sobre la llei espanyola d'educació: "La Lomce intenta posar remei a l'exclusivitat del monolingüisme"

El ministre d'Educació, en una entrevista a 'La Razón', considera que no "suposaria cap novetat respecte tot el que està passant ara", que Catalunya boicotegés la llei a l'hora d'aplicar-la

Ara
1 min
Wert no té cap problema a ser "el  pim-pam-pum" de l'independentisme

BarcelonaEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, creu que el govern català acabarà boicotejant la nova llei d'educació, la Lomce, a l'hora d'aplicar-la. En una entrevista a 'La Razón', Wert assenyala que aquesta normativa "intenta posar remei a l'exclusivitat del monolingüisme".

El rotatiu pregunta al titular d'Educació espanyol si "creu que al final la Lomce garantirà la possibilitat d'estudiar en castellà a Catalunya o bé al final l'administració catalana boicotejarà la llei a l'hora d'aplicar-la". Wert respon: "Doncs no suposaria cap novetat respecte tot el que està passant ara, que és no aplicar totes aquelles sentències que l'obliguen a oferir la possibilitat que el castellà sigui llengua vehicular de l'ensenyament".

Wert matisa que, tot i aquesta presumpta resposta, han tingut una "disposició negociador i de diàleg ampli amb Catalunya" i "haver suggerit alternatives que causin la mínima dificultat pràctica perquè s'atengui aquelles persones que vulguin que la llengua vehicular sigui en castellà".

"Hi ha un filòsof català, Félix Ovejero, que ha qualificat la situació catalana d''anomalia planetària'", afegeix. "Al Congrés s'intentarà arribar a un acord, però el límit és que es respecti la doctrina constitucional, que és molt sòlida i reiterada".

stats