Societat 28/08/2013

Wert assegura que el seu pressupost de beques és "el més elevat de la història"

Es defensa de les crítiques explicant que la dotació és un 20% superior a exercicis anteriors

M. Eugènia Quetglas
1 min
El ministre Wert, al Congrés / EFE

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha explicat aquest dimecres que el pressupost de beques per al proper curs és de 1.417,54 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 20% respecte a exercicis anteriors, "el pressupost més elevat de la història, tant en termes relatius com absoluts", segons el ministre.

Wert s'ha defensat així de les crítiques de l'oposició i el món educatiu pel nou reglament de beques per al curs 2013-2014 aprovat el 2 d'agost pel consell de ministres. L'acusen d'acabar amb el principi d'igualtat d'oportunitats. El ministre s'ha aferrat a l'augment pressupostari per afirmar que aquesta crítica "no tan sols no reflecteix la realitat, sinó que és totalment contrària a la realitat".

Segons Wert, el model s'ha d'analitzar primer per la dotació, perquè és més generosa, i després pels llindars dels beneficiaris, que "no ha variat".

El ministre creu que és inadmissible que es digui que s'està fent un exercici per beneficiar unes categories socials davant altres quan "es fa el contrari". No obstant això, Wert ha insistit que el nou sistema de beques ha de tenir en compte en primer lloc l'aprofitament acadèmic.

El titular d'Educació ha explicat que el seu objectiu és apostar per un sistema més equitatiu, per "donar als que menys tenen i més als que més s'esforcen"; més generós, perquè "es reparteixen més recursos", i més eficient, "per reduir l'abandonament escolar prematur".

stats