Universitats
Societat 19/04/2012

El preu de la universitat es doblarà el proper curs

Wert accepta la proposta catalana d'apujar les matrícules universitàries fins al 25% del seu cost

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha anunciat avui als responsables d'universitats de totes les comunitats autònomes que, a partir del proper curs, es permetrà apujar els preus de les matrícules universitàries fins a un 25% del cost de la plaça, tal com li havia reclamat el secretari general d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà.

Wert ha explicat que el govern espanyol permetrà aquest increment, tot i que deixarà la decisió en mans de cadascuna de les comunitats autònomes, segons ha explicat el representant d'Andalusia a la reunió.

Això suposarà que a Catalunya, on el Govern ja ha anunciat que encariria les matrícules el màxim que li permeti l'Estat, els preus es doblaran en la majoria de casos, ja que actualment els estudiants paguen entre un 12% i un 15% del cost de la plaça.

Una altra de les mesures que el ministre ha explicat avui ha estat la supressió de les carreres amb menys alumnes i que els universitaris que es matriculin en una titulació per quart cop (repetidors reincidents) hauran de pagar el 100% del cost de la plaça.

stats