Beques universitàries
Societat 25/06/2013

Wert qüestiona si amb menys d'un 6,5 s'ha d'anar a la universitat

S.s.
2 min
Wert qüestiona si amb menys d'un 6,5 s'ha d'anar a la universitat

BarcelonaManté l'exigència per les beques

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, es manté ferm en la seva intenció d'exigir un mínim de 6,5 als universitaris que vulguin una beca. Després de negar-se, la setmana passada, a atendre el reclam de tots els rectors espanyols perquè desistís de la mesura, ahir va deixar clar el seu parer al respecte en una entrevista a Televisió Espanyola. Per Wert, un universitari que no arribi al 6,5 "hauria de preguntar-se si està ben encaminat o potser hauria d'estar estudiant una altra cosa". El ministre va remarcar que el 6,5 "està per sota de la mitjana de rendiment dels universitaris" i va considerar que imposar aquest mínim suposa "exigir un esforç raonable" per a algú a qui "se li està pagant per estudiar".

Allau de crítiques al ministre

Com ja acostuma a ser habitual, les paraules de Wert li van costar una allau de crítiques, en aquest cas acusant-lo de classista. Diverses associacions d'estudiants estatals van demanar la seva dimissió. La número dos del PSOE, Elena Valenciano, el va convidar a aplicar-se ell mateix aquest barem i el va acusar d'intentar restablir "el classisme" a l'ensenyament i els "privilegis de classe que va tenir en el passat". També la portaveu d'ICV al Congres, Laia Ortiz, va demanar la dimissió de Wert pel que va considerar una "visió elitista i classista" de l'educació. Per Ortiz, Wert és "incapaç d'entendre els problemes econòmics de moltes famílies que necessiten estudiar i treballar".

Aznar no hauria tingut beca

L'enèsima polèmica entorn a les paraules del ministre va tornar a sacsejar les xarxes socials i de seguida es va parlar dels currículums de responsables polítics. De fet, amb els criteris que imposarà Wert el curs que ve, l'expresident del govern espanyol José María Aznar no hauria pogut optar a una beca, ja que la seva nota mitjana per accedir a la universitat es va quedar per sota del 6,5. Concretament, va treure un 6,4 a la prova de maduresa que calia superar llavors, l'any 1970, després del curs preuniversitari (conegut com a PREU), com explica ell mateix al llibre José María Aznar. Memorias I , de Planeta.

stats