Societat 20/06/2013

Wert: "No hi ha hagut cap govern en la història d'Espanya que hagi dedicat més diners en beques"

El ministre d'Educació confirma a RAC1 que està disposat a "reconsiderar" l'exigència de nota per accedir a les beques de FP i batxillerat

Ara
2 min
La llei espanyola de mecenatge entrarà en vigor abans del 2014

BarcelonaEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, admet que s'han apujat les taxes de les beques però ha deixat clar que el pressupost del govern espanyol en beques és el més alt de tota la història. Així ho ha dit aquest dijous en una entrevista a RAC1.

Wert ha confirmat que està disposat a "reconsiderar" l'exigència de nota que volia imposar per obtenir una beca de FP o batxillerat el curs vinent. Durant la reunió de la conferència d'educació celebrada a Madrid, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va demanar al ministre que "rectifiqui" el projecte de reial decret que preveu reduir la quantia de les beques (baixarien una mitjana del 40%) i augmentar la nota mínima exigida (un 6 al batxillerat i un 5,5 a la FP). Rigau va al·legar que els requisits de nota poden afectar especialment els alumnes més vulnerables, als quals es dirigeixen les ajudes. Andalusia es va sumar a la petició i fins i tot les autonomies del PP van veure necessari repensar l'exigència de nota.

Wert ha dit en l'entrevista a RAC1 que els consellers autonòmics li van demanar que per raons "conjunturals", que "també s'han de considerar" –ha dit–, el ministeri sigui "flexible" amb l'accés a les beques. El ministre "no té cap problema a rectificar si hi ha consens", ha dit Wert.

No hi ha hagut cap govern en la història d'Espanya que hagi dedicat més diners en beques que aquest

Catalunya perdria el 53% de les ajudes

Rigau va advertir que els nous requisits suposarien a Catalunya una pèrdua de 30.000 ajudes, el 53% de les beques no universitàries que arriben al país des del ministeri. Els més de 206.000 alumnes catalans que fan estudis postobligatoris reben ara unes 57.000 beques de l'Estat (un alumne en pot rebre més d'una), un suport que es reduiria a menys de la meitat el curs vinent. A més, les quantitats de les ajudes que sí que arribarien també es veurien reduïdes, ja que el nou sistema que Wert vol impulsar limita a 1.500 euros la part fixa de totes les beques, quan fins ara aquesta part podia ser de fins a 3.500 euros.

stats