Societat 30/03/2012

Xàfecs i baixada de temperatures al centre de la Setmana Santa

Fins dimarts l'ambient continuarà sent càlid, però un canvi de temps podria fer baixar les temperatures de cara als quatre dies festius

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'actualitat meteorològica més immediata té poques novetats: avui també farà sol i les temperatures fins i tot podrien pujar més que ahir. El dia ha començat amb més de 15 graus en alguns punts de la costa, i al migdia les màximes superaran els 25 graus a Ponent i a molts indrets del Prelitoral. A la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya, però res fa pensar en xàfecs.

El cap de setmana començarà sense canvis, dissabte també farà sol arreu i les temperatures es mantindran altes. Diumenge creixeran més nuvolades de tarda, però només cauran xàfecs curts de tarda en alguns punts del Pirineu o de la Catalunya Central.

Els primers dies de Setmana Santa hi haurà ruixats a bona part de la Península, però a l'est en quedarem força al marge. Dilluns i dimarts serien dies amb tempestes de tarda al Pirineu i ruixats puntuals també a Ponent i a l'Ebre, però a la majoria de comarques només hi haurà núvols prims, lluirà el sol i les temperatures es mantindran altes.

El canvi de temps seriós arribaria entre dimecres i dijous: els ruixats s'escamparien gairebé per totes les comarques, podrien ser forts al Pirineu i a les comarques interiors, i provocarien una clara baixada de les temperatures. El pronòstic de cara als 4 dies festius de Setmana Santa encara té molt baixa fiabilitat. Per ara, els mapes de més llarg abast, però, no apunten cap a pluges a partir de divendres, més aviat la tendència seria cap al cel bastant clar. Ara bé, sí que serien dies força més freds. Caldrà recuperar les jaquetes.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui.

stats