El diputat Xavier Sabaté titlla de "mediocres" els empresaris que acusen el PSC d'entorpir BCN World

Una altra diputada per Tarragona, l'ecosocialista Hortènsia, diu que les patronals i la Cambra de Comerç estan fent "gangsterisme democràtic" i crispant els ànims dels tarragonins

Alguns dels partits polítics que estan negociant en aquests moments al Parlament la llei que ha de permetre la construcció de BCN World estan molt molestos per la pressió que reben dels sectors socioeconòmics de Tarragona, com s'ha visualitzar en l'acte d'avui davant de PortAventura.

Els que més s'han queixat són els diputats de la demarcació de Tarragona, que noten la pressió cada dia, al carrer i a la premsa local. "És injust i intolerable que empresaris mediocres ens acusin de tacticisme polític", ha dit molt enfadat Xavier Sabaté del PSC. "Aquest és un tema molt seriós, estem decidint si preservem el litoral o ens el venem", i afegeix: "Aquest tipus de pressions no les havia vist mai, és intolerable".

Xavier Sabaté assegura que "nosaltres no estem al dictat dels poderosos, estem per servir els ciutadans".

ICV

Hortènsia Grau (ICV-EUiA) també està molt molesta per aquestes pressions que estan rebent dels parlamentaris mentre estan negociant les esmenes parcials. "Estan qüestionant el debat lícit democràtic", i afegeix: "Ens diuen que, 'jo vull una cosa, i si no la tinc, qüestiono el sistema".

La diputada ecosocialista assegura que "estan crispant els ànims dels tarragonins", i com a exemple explica que aquest diumenge un home la va increpar mentre anava a comprar el diari acusant-la que ella no tenia fills a l'atur i que per això s'oposava a BCN World. "Estan jugant amb la desesperació de la gent, però no hi ha cap llei que s'aprovi sense debat", comenta Grau, que afegeix: "La Cambra i les patronals estan fent gangsterisme democràtic".

ERC

Pere Aragonès d'Esquerra no és diputat per Tarragona ni hi viu, però també diu que "no es pot tolerar aquesta pressió mentre s'està negociant". "Les entitats són lliures de posicionar-se com vulguin, però s'han de posar al nostre lloc, nosaltres hem de pensar en el bé general", assegura Aragonès.

Més continguts de