Societat 18/05/2011

Xerrades a Barcelona i tensió a Madrid

A la plaça de Catalunya de Barcelona els concentrats parlen d'economia i política. A la Puerta del Sol comença una concentració que la delegació del govern no ha autoritzat i que té la policia en alerta

Redacció
1 min
Concentrats aquesta tarda a la plaça de Catalunya de Barcelona / M. ORTEGA

BarcelonaL'acampada de Barcelona comença a veure a aquesta hora com nombroses persones s'afageixen a la concentració. A dos quarts de vuit estava previst que comencés una cassolada per reclamar una 'democràcia real', que és el motiu de l'acampada. Per ara, els assistents es troben pacíficament parlant. Els centenars de persones que hi ha a la plaça de Catalunya s'han organitzat en grups i fan xerrades sobre el model econòmic i polític. Al mateix temps, han plantat a la plaça l'indignòmetre, que està preparat per rebre les queixes de les persones que s'hi concentren.

Tensió a Madrid

Mentrestant, a Madrid l'ambient és diferent. Les persones que volen accedir a la Puerta del Sol tenen més dificultat ja que la policia en controla els accessos. La concentració "il·legal" però ja ha començat amb prop de 5.000 persones, que de moment es concentren pacíficament i sense la intervenció policial. A les vuit del vespre han llegit un manifest que denuncia la "indefensió dels ciutadans" i per això reivindica una "necessària revolució ètica" i defensa que cal posar els diners al servei de les persones i no al revés. Constata que el que tenen en comú tots els que es concentren és que estan "preocupats i indignats".

L'ambient és semblant al d'ahir al vespre, tot i que més crispat després de la prohibició de la junta electoral de Madrid. La Junta Electoral Provincial ha prohibit cap manifestació a la capital de l'estat. Per aquest motiu, les forces de seguretat podrien dissoldre la concentració en funció de com evolucioni. Per ara han aconseguit aparcar algunes furgonetes a la mateixa plaça aprofitant una estona que els participants s'han volgut amagar de la pluja.

stats