Societat 20/09/2012

Festa de llum, color i so a la Sagrada Família per la Mercè

Com un regal de la ciutat de Mont-real, ciutat convidada a les festes de la Mercè, l'estudi Moment Factory ha creat l'espectacle 'Oda a la vida', que es projectarà dotze vegades a la façana del Naixement

Acn
2 min
Llum i color a la Sagrada Família

BarcelonaL'espectacle 'Oda a la vida', de l'estudi Moment Factory, centrarà els actes que Mont-real ofereix a Barcelona com a ciutat convidada a les festes de la Mercè. Es tracta d'un espectacle de 15 minuts creat expressament per a l'ocasió que omplirà de llum, so i color la façana del Naixement de la Sagrada Família durant les nits de divendres, dissabte i diumenge en quatre sessions cada dia (a les 21 h, les 22 h, les 23 h i les 24 h). Aquest símbol de la ciutat, doncs, canviarà de color al ritme de la música en un espectacle que, segons la productora de la companyia, és un un "homenatge a Gaudí" i un "repte tecnològic".

L'Ajuntament ha calculat que unes 10.000 persones podran seguir cada passi de l'espectacle en directe, de manera que un total de 120.000 persones el podran contemplar en el conjunt de les sessions. L'espectacle, que s'ha cuinat durant quatre mesos i mig, funciona amb 16 projectors, 13 ordinadors i 25 il·luminacions motoritzades.

A banda d'aquest espectacle, i en el marc dels actes de Mont-real, també es posarà en escena un muntatge de la companyia Cirque Éloize, una creació contemporània feta a mida per a l'ocasió que combina disciplines circenses com la roda de Cyr, la barra russa i el cèrcol aeri. Pel que fa a la música, divendres a la nit l'escenari de la plaça Catedral acollirà l'espectacle 'Tromper le temps', del grup de folk Le Vent du Nord.

Finalment, del 20 al 2 d'octubre se celebrarà la 3a Monstra de Cinema del Quebec a la Filmoteca de Catalunya. El públic podrà gaudir de llargmetratges com 'Bestiaire', de Denis Coté; 'Camion', de Rafaël Ouellet;'En terrains connus', de Stéphane Lafleur; 'Inni', de Vincent Morisset; 'Marécages', de Guy Édoin; 'Pour l'amour de Dieu', de Micheline Lanctot; 'Romeo Onze', d'Ivan Grbovic, i 'Surviving progress', de Mathieu Roy i Harold Crooks.

stats