YouTube retira els cinc vídeos denunciats pel Govern que exaltaven la violència masclista

Els muntatges acumulaven més de 200.000 visites i tractaven les dones amb un llenguatge vexatori, insults i desqualificacions, entre d'altres

El vídeo 'Cómo pegar a una mujer' és un dels cinc que YouTube ha retirat perquè inciten a la violència masclista, després de la denúncia presentada pel Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i el departament de la Presidència de la Generalitat. El CAC va elaborar un informe sobre 5 vídeos i 10 blogs, entre ells Dominación Machista, El Rincón del Macho o La Cueva del Misógino, que el juny passat van ser denunciats davant la Fiscalia de Barcelona, que al seu torn va obrir diligències per aquests fets.

Paral·lelament a la presentació de la denúncia, el CAC es va dirigir a les empreses que allotjaven els 15 continguts masclistes per denunciar el fet i demanar-los que els retiressin. El resultat ha estat que YouTube ha retirat els 5 vídeos, mentre que Google i Hispavista han eliminat 3 dels 10 blogs esmentats. Es tracta de continguts amb unes xifres notables de visites, ja que els cinc vídeos ara eliminats tenien un total de 228.192 visualitzacions. També quatre dels blogs concentraven un total d'1.357.940 visites, dels quals El Rincón del Macho era el que en tenia més (551.640).

En la presentació de l'informe sobre els 15 vídeos i blogs, el president del CAC, Roger Loppacher, va explicar que s'havia constatat la presència "de continguts especialment rebutjables, lesius i feridors, que infringeixen clarament el Codi Penal". Per aquesta raó defensava que eren " totalment inacceptables en una societat que aspira a l'eradicació absoluta de la violència masclista i a la plena igualtat entre homes i dones".

En aquest sentit, el CAC ha manifestat la seva voluntat de treballar conjuntament amb la Unitat de Delictes Informàtics dels Mossos d'Esquadra per combatre els continguts il·lícits a internet. A més, el CAC reclama més instruments reguladors per poder combatre els continguts il·lícits en plataformes d'intercanvis de vídeos i a internet.

Més continguts de