SOCIETAT
Societat 05/06/2011

L'origen de la infecció pel bacteri 'E.Coli' podria estar en brots de soja cultivats a Alemanya, segons fonts governamentals

El Ministre de Sanitat alemany reconeix que la capacitat del sistema sanitari alemany és insuficient per assumir la gran quantitat d'afectats pel bacteri

Agències
1 min

BarcelonaL'origen de la infecció pel bacteri 'E. Coli' podria estar en brots de soja cultivats en territori alemany, segons ha informat un responsable governamental regional en declaracions a Reuters sota condicions d'anonimat. Les autoritats haurien aconseguit traçar amb bastant precisió la ruta de subministre i l'origen d'aquests brots de soja. D'altra banda, el ministre de sanitat alemany, Daniel Bahr, ha reconegut la "capacitat insuficient" del sistema sanitari del seu país per afrontar la gran quantitat d'afectats pel bacteri 'E. Coli' en un brot que ha causat ja 19 morts i uns 1.700 infectats a tot Europa.

Tanmateix, el secretari d'Estat del govern espanyol per a la Unió Europea, Diego López Garrido, es reunirà dimecres a Berlín amb el govern alemany per reclamar ajudes pel sector hortofrutícola espanyol. Garrido demanarà compensacions pels danys provocats per la crisi sanitària provocada pel bacteri E.coli a Alemanya i altres països europeus. El representant de l'executiu estatal es reunirà amb el seu homòleg alemany, Werner Hoyer, per estudiar vies d'ajuda als agricultors que han vist frenades les exportacions d'hortalisses, especialment de cogombres.

Serà el primer contacte directe entre els dos governs en territori alemany després de la conversa telefònica mantinguda dijous passat pel president del govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, i la cancellera alemanya, Angela Merkel. La cancellera va buscar fórmules, en el marc de la Unió Europea, per indemnitzar els productors espanyols afectats per la crisi del cogombre.

stats