Publicitat
Publicitat

El Zoo de Barcelona analitzarà si cal dificultar encara més l'accés als animals

El director de Barcelona Serveis Municipals (B:SM), Ignasi Armengol, recorda que el salt d'un home al recinte del lleons es tracta d'un cas aïllat i excepcional que no s'havia produït en els més de 100 anys d'història del Zoo

El director de Barcelona Serveis Municipals (B:SM), Ignasi Armengol, s'ha obert aquest dilluns a "replantejar" les mesures de seguretat del Zoo de Barcelona després que aquest diumenge un home entrés en la instal·lació dels lleons i fos atacat i ferit molt greu pels animals.

Ha assegurat en declaracions als periodistes que es tracta d'un cas aïllat i excepcional que no s'havia produït en els més de 100 anys d'història del Zoo, però ha admès que "obligarà a fer una anàlisi" sobre la seguretat.

Armengol ha explicat que la seguretat dels animals i dels visitants està garantida, però que mai s'havia produït un cas en el qual la persona accedís de forma intencionada, i ha dit: "Si podem fer més evident la dificultat d'entrada, buscarem la forma".

Preguntat per l'actuació del personal del Zoo i dels serveis d'emergència, Armengol ha defensat que usessin aigua i extintors per dissuadir als tres lleons que van atacar a l'home, ja que van demostrar ser eficaços perquè els animals se separessin d'ell. Ha descartat els dards tranquilizants com a millor opció perquè la seva química no és immediata i podria haver incentivat als lleons a atacar-lo mentre no fessin efecte.

Armengol ha defensat la resposta dels empleats del zoològic i dels serveis d'emergència, i ha ressaltat que el fet que "la persona estigui viva, es deu a aquesta ràpida actuació".

L'

Més continguts de