SOCIETAT
Societat 17/05/2011

La policia desallotja les 150 persones acampades a la Puerta del Sol de Madrid

Els agents els han tret de la plaça cap a les cinc de la matinada. La protesta reprèn la marxa de diumenge "per una democràcia real"

Efe
1 min

MadridUnes 150 persones, majoritàriament joves, que estaven acampades a la Puerta del Sol de Madrid en protesta per la crisi, han estat desallotjades per la policia al voltant de les cinc de la matinada.

La policia ha demanat als acampats que desallotgessin la plaça i, cinc minuts després, els han encerclat i han començat el desallotjament.

Juan Cobo, portaveu d'"Acampada de Sol" ha assegurat que els agents de policia "els han arrossegat i colpejat", encara que no hi ha hagut ferits de gravetat.

Diversos acampats han explicat a l'agència Efe que els joves detinguts al principi en el desallotjament han estat deixats en llibertat al cap de poc.

Un agent de la policia ha informat que els desallotjats no poden entrar a la Puerta del Sol "per motius de seguretat" i els mantenen en dos grups, un al carrer Preciados i un altre al de Carretas, custodiats per les forces de seguretat.

Els joves estan asseguts davant els agents policials i profereixen crits de protesta com "més educació i menys policia".

Una trentena de vehicles de la policia impedeixen el pas cap a la Puerta del Sol dels acampats.

El moviment "Acampada Sol" pretenia romandre a la Puerta del Sol fins al dia de les eleccions, el 22 de maig, en demanda de millors condicions socials, i del dret a l'habitatge i al treball.

Segons els acampats, la policia els ha assegurat que l'ordre de desallotjament respon a una iniciativa de la delegació del govern espanyol a Madrid.

L'acampada es va iniciar després de la manifestació del passat diumenge a la nit convocada pel moviment "Democràcia real ja", en què van ser detingudes 19 persones per desordres públics i danys en el mobiliari urbà.



stats