Societat 21/05/2011

Les acampades es multipliquen per la geografia catalana amb l'ajuda de Twitter

Les xarxes socials donen ales a les concentracions i multipliquen les adhesions. Onze ciutats catalanes s'han sumat a les acampades aquesta nit

Redacció
2 min
La informació sobre les acampades es troba sobretot a xarxes socials com Twitter

BarcelonaLes acampades dels grups de ciutadans indignats amb la classe política s'han multiplicat per la geografia catalana i aquesta nit s'han viscut les concentracions més multitudinàries en un total d'onze ciutats catalanes. En tots els casos, la manera d'organitzar-se ha estat a través de les xarxes socials i s'han creat hashtatgs a Twitter per tal de poder gestionar-les. Per ara, el hashtag #acampadabcn és el que més èxit està tenint, amb més de 7.000 seguidors, i aportacions continues dels concentrats.

Però més enllà de l'acampada de Barcelona, les protestes arreu del territori han trobat en Twitter una manera de mutliplicar-se. A Vic, per exemple, després de passar la nit a la plaça Major, els organitzadors de l'acampada han anunciat a través de Twitter una marxa pel centre de la ciutat que ha sortit a les 12 h del carrer Verdaguer. Els organitzadors han creat un blog on van penjant les activitats que s'organitzen a la capital d'Osona.

A Reus aquesta nit també hi ha hagut una acampada a la plaça del Mercadal i els organitzadors han anunciat una assemblea per a la mateixa hora per organitzar diverses activitats i més concentracions. També a les 12h els "indignats" de Terrassa han començat una reunió i han anunciat un concert del grup Estúpida Erikah.

A Manresa, a les 19 h es farà una cassolada a la plaça Sant Domènech i serà al mateix lloc on els manifestants acamparan. A Olot també s'han organitzat activitats, concerts i xerrades per tot el dia d'avui i que conclouran amb una gran assemblea a les 22 h. Les activitats d'Olot es poden seguir a través del blog Democràcia Real Ja! Olot que han creat els organitzadors.

Lloret, Figueres, Rubí, Tortosa, Gavà, Igualada i La Bisbal també s'han sumat al moviment amb l'organització de cassolades, assemblees i acampades per aquesta nit.

Mentrestant, continuen les concentracions a Tarragona, Girona, Sabadell, Mataró i Lleida, i en aquest últim cas s'ha convocat una assemblea multitudinària avui a les 20.00 h.

stats