Societat 10/01/2013

El jutge accepta la Generalitat com a possible responsable civil en el cas d'Ester Quintana

La petició del Govern de personar-se en el procés judicial ha estat acceptada en la figura de 'responsable civil subsidiari' i en cas de condemna podria veure's obligat a pagar la indemnització

Efe
2 min
Ester Quintana surt del jutjat, aquest divendres / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl jutge que investiga la querella d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull a Barcelona al final de la manifestació de la vaga general del 14-N, ha admès la personació de la Generalitat com a possible responsable civil subsidiària dels danys causats a la víctima.

Segons han informat fonts judicials, en una resolució que ha estat recorreguda per l'advocada de Quintana, el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona ha acceptat que la Generalitat es personi en la causa oberta per descobrir si la manifestant va perdre l'ull en rebre l'impacte d'un projectil disparat pels Mossos, com ella manté en la seva querella.

El Govern va demanar personar-se en el procés judicial, al·legant la pretensió de "defensar els interessos" de l'administració catalana, i el jutge l'ha acceptat com a part però en la figura de responsable civil subsidiària, de manera que en cas de condemna podria veure's obligada a pagar la indemnització per les seqüeles sofertes per la denunciant.

L'advocada de la querellant, Laia Serra, ha impugnat l'acceptació de la Generalitat com a possible responsable civil, en un recurs en el qual qualifica com jurídicament "inaudit" que el jutge hagi admès l'administració catalana com a part, sense haver acordat de moment cap imputació.

Segons manté l'advocada en el seu recurs, si encara no hi ha responsabilitat directa en la causa, no es pot acceptar una responsabilitat subsidiària.

Després de rectificar dues vegades la seva versió inicial dels fets, Interior segueix sostenint que la pèrdua de l'ull de Quintana no va poder ser provocada per un tret dels Mossos, atès que a l'hora i el lloc en què la manifestant va resultar ferida no hi va haver cap llançament de projectils de dispersió.

En el marc de les diligències que va encarregar en admetre a tràmit la querella de Quintana

stats