Societat 23/01/2019

El jutge accepta la Generalitat i l'Ajuntament de Pineda com a acusacions en el cas del nadó mort

El jutjat ja ha rebut gairebé tota la documentació que havia reclamat

Ara
1 min
La façana de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, en una foto d'arxiu

BarcelonaLa Generalitat i l'Ajuntament de Pineda formaran part de la investigació judicial pel cas del nadó de dos mesos de Pineda mort després de presumptes maltractaments. El jutge d'Arenys que porta la causa ha acceptat les peticions de les dues institucions. El Govern, que va assumir la tutela del petit a través de la direcció general d'Atenció a la Infància (DGAIA) exercirà d'acusació particular, mentre que el consistori ho farà com a acusació popular.

D'altra banda, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutjat ja ha rebut la majoria de la desena d'informes mèdics que havia demanat sobre el nadó i ara els valorarà per continuar endavant amb la investigació.

Aquest dimarts, tenint en compte la mort del nadó, la Fiscalia va demanar al jutge que tornés a fixar una vista amb el pare del nen, que va quedar en llibertat amb càrrecs i a qui es va responsabilitzar d'un delicte únicament de lesions en un primer moment. El ministeri públic vol demanar que l'home ingressi preventivament entre reixes, tenint en compte la gravetat del delicte i que pot augmentar el risc de fugida. La Generalitat i l'Ajuntament també han anunciat que demanaran la mateixa mesura.

Mentrestant, ahir el departament de Salut va concloure que no s'havia detectat cap negligència en l'atenció al petit en els diferents centres sanitaris, tot i que sí que van admetre que s'havia produït algun error administratiu en la identificació del nadó.

stats