Societat 06/05/2011

Un nou accident obliga a parar Vandellòs II

La central s'ha aturat per culpa d'una fallada en la unitat de refrigeració. L'accident s'ha tipificat com a nivell 0, el més baix de l'escala internacional

Redacció
1 min

BarcelonaLa central nuclear Vandellòs II ha hagut d'aturar la planta aquest matí per culpa d'una fallada a la unitat de refrigeració. L'accident ha estat de nivell 0, el més baix de l'escala internacional que mesura els successos nuclears, i no ha suposat cap risc per als treballadors de la planta.

Un controlador electrònic de la unitat de refrigeració s'ha espatllat i els tècnics no han sigut a temps de reparar-lo. El reglament estableix que si està 72 hores inoperable s'ha d'iniciar la parada de la central, que triga 36 hores a aturar-se totalment.

Segons un comunicat del Consell de Seguretat Nuclear, Vandellòs II "continuarà amb els treballs de manteniment correctiu de la unitat de refrigeració (...) fins a obtenir la seva operabilitat".

La setmana passada, a Ascó hi va haver un altre accident de nivell 0 quan 25.000 litres d'aigua radioactiva van vessar per culpa d'una fuita al sistema de refrigeració.

stats