Societat 05/09/2013

Moren dos dels treballadors ferits dilluns en l'accident en una empresa de les Franqueses

Un altre treballador continua ingressat, en estat crític, a la unitat de cures intensives de Sant Pau

Agències
2 min
Agents dels mossos a l'exterior de l'empresa on va tenir lloc l'accident

BarcelonaDos dels tres treballadors ferits de gravetat en l'accident laboral de dilluns passat a l'empresa química Aguilar i Salas de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) han mort com a conseqüència de les ferides sofertes, mentre que el tercer continua hospitalitzat amb pronòstic crític. Segons ha informat el sindicat CCOO, un dels treballadors va morir la nit de dimecres; el segon ha mort aquest dimecres.

El sindicat ha lamentat aquestes morts i ha instat l'administració catalana a agilitar els tràmits per aclarir les circumstàncies de l'accident i depurar responsabilitats. També ha exigit a la direcció d'Aguilar i Salas que apliqui totes les mesures de prevenció i seguretat oportunes perquè no es torni a produir cap nou accident. CCOO ha advertit que quan s'aclareixin les causes del sinistre emprendrà les accions legals oportunes.

Dilluns, un total de nou treballadors de l'empresa química van resultar ferits per causes que es desconeixen. Els ferits greus realitzaven tasques de construcció a l'interior d'un dipòsit de nitrogen buit que havia estat netejat amb dissolvent uns dies abans quan, de sobte, van perdre el coneixement, possiblement per la inhalació d'algun producte. Un dels ferits greus, de 40 anys, va ser traslladat en ambulància a l'hospital de Granollers i els altres dos, de 42 i 40 anys, van ser traslladats en helicòpter medicalitzat als hospitals de Sant Pau i de la Vall d'Hebron, a Barcelona. Dels sis ferits lleus, treballadors de l'empresa d'entre 24 i 36 anys, quatre van ser traslladats pel SEM a l'Hospital de Mollet del Vallès, i dos, a l'Hospital de Granollers.

L'empresa on s'ha produït l'accident es dedica al disseny i la construcció d'equips per a la indústria química i està ubicada al carrer Irlanda del polígon industrial Pla de Llerona, a les Franqueses del Vallès.

stats