Sis de cada deu víctimes d'accident de trànsit moren en cap de setmana

Entre el gener i el juny, 78 persones han perdut la vida a les carreteres, un 16% menys que el 2018

Entre el gener i el juny d'aquest any, 78 persones han perdut la vida en accident de trànsit a Catalunya. Cinquanta de les víctimes (un 64% del total) han patit l'accident mortal en cap de setmana, segons l'últim balanç del Servei Català del Trànsit, que demana continuar extremant les precaucions a les carreteres, especialment entre els col·lectius més vulnerables. Una de cada tres persones mortes era motorista.

Cada tres dies mor una persona en un accident de trànsit a Catalunya

El 2018 es va registrar un repunt de mortalitat en accidents de trànsit. Malgrat que aquest primer semestre de l'any el nombre de víctimes mortals s'ha reduït un 16% respecte del mateix període de l'any passat, les autoritats recomanen no abaixar la guàrdia.

De fet, la reducció de la mortalitat no es tradueix en un descens d'accidents greus de trànsit: durant aquests sis primers mesos de l'any, s'han registrat 376 accidents mortals o amb ferits greus a Catalunya, tan sols cinc menys que durant el primer semestre del 2018. El nombre de ferits greus (371) també es manté estable, respecte del mateix període de l'any passat.

  • Menys accidents entre dilluns i dijous

El diumenge és el dia mes mortífer a les carreteres, amb 23 accidents mortals. Entre divendres i diumenge s'han registrat 50 de les 78 víctimes mortals, mentre que entre dilluns i dijous s'han registrat 28 morts a les carreteres catalanes.

  • Motoristes, ciclistes i vianants

Un 40% de les víctimes mortals eren motoristes, ciclistes o vianants. Malgrat que 35 de les 78 persones mortes en accident de trànsit viatjaven en un vehicle de quatre rodes, els col·lectius més vulnerables continuen tenint una presència molt important en els accidents de trànsit mortal: una de cada tres víctimes era motorista. Aquest primer semestre també han mort cinc vianants i tres ciclistes (el primer semestre del 2018 no es van registrar accidents mortals en aquest últim col·lectiu).

  • Una de cada tres víctimes tenia més de 64 anys

Gairebé una tercera part de les persones que han perdut la vida en accidents de trànsit aquest any tenien més de 64 anys. Tot i així, el gruix de víctimes mortals (37 de les 78) tenien entre 24 i 54 anys.