L'Ajuntament i el Patronat de la Sagrada Família es posen d'acord per regularitzar les obres del temple

La situació portava més d'un segle pendent

L’Ajuntament de Barcelona i el patronat de la Sagrada Família han acordat posar en marxa una comissió de treball per  regularitzar la llicència d’obres del temple durant el 2017. La situació feia més d'un segle que estava pendent.

Segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat, el consistori es va reunir amb la junta constructora del temple aquest dimarts i totes dues parts van arribar a la conclusió que calia normalitzar la situació de l'obra, que no compta amb les llicències corresponents.

L'objectiu de la nova comissió de treball serà definir una proposta que doni cobertura tècnica i jurídica al projecte necessari per sol·licitar la llicència. Estarà formada pels equips tècnics del consistori i de la junta de la Sagrada Família.

La voluntat és que aquesta taula de treball també serveixi, segons l'Ajuntament, per buscar propostes consensuades tant pel que fa a la llicència d'obres com per l' estat dels treballs que s'estan executant. També es buscarà l'encaix del projecte en la seva ubicació, així com els efectes que genera el temple sobre la mobilitat urbana i l'espai públic.

En el seu comunicat, el consistori reconeix "la singularitat de l'equipament". La tinent d'Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat en una compareixença aquest migdia que la taula de treball servirà per dibuixar "el full de ruta conjunt" a l'hora de treballar els elements que han de permetre atorgar-los la llicència d'obres. Sanz no ha volgut especificar si se'ls posarà algun topall d'alçada a les obres ja engegades o quina quantitat se'ls faria pagar per la llicència. Sí ha detallat que, en tot cas, qualsevol modificació o pagament seria a partir del moment en què s'emeti la llicència, sense tenir per tant caràcter retroactiu. "Es tracta de normalitzar una anomalia històrica, però no paralitzarem cap obra. Els treballs seguiran endavant alhora que treballem per regularitzar la situació", ha conclòs.

Per saber-ne més: Així serà la Sagrada Família el 2026