Societat 31/08/2014

Activen el protocol per un possible cas d'Ebola a Màlaga

El pacient, un home de 40 anys que ha estat recentment a Nigèria, presentava febre alta en el moment de l'ingrés

Efe
1 min

Sevilla / MàlagaL'Hospital Regional de Màlaga ha activat aquest diumenge el protocol d'actuació contra l'Ebola després d'aparèixer un cas sospitós, segons han informat avui fonts de la Junta d'Andalusia. El pacient, que ha estat recentment a Nigèria -un dels cinc països de l'Àfrica Occidental afectats pel virus-, presentava febre alta en el moment de l'ingrés, per la qual cosa s'han activat els protocols d'aïllament preventiu establerts fins que s'obtinguin els resultats que confirmin o descartin aquesta sospita.

La persona ingressada és un home de 40 anys i es va presentar a l'Hospital Regional de Màlaga de matinada, on roman aïllat en una habitació i on és atès per un equip de professionals preparats i equipats, segons s'explica al comunicat. Les mostres per determinar si efectivament es tracta d'un cas de ebola es remetran al laboratori nacional de referència, el Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut Carles III i el pacient romandrà en estat d'aïllament preventiu fins a tenir aquests resultats.

La Junta d'Andalusia ha assegurat en el comunicat que el protocol actiu en el sistema sanitari públic andalús per a aquest tipus de malalties compleix amb amb l'establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i igualtat.

stats