Societat 15/10/2019

Els tres activistes de l'Espai Antiracista de Salt no es presenten al judici per la querella que els va interposar Vox

Centenars de persones es concentren a les portes del jutjat i inicien una manifestació per Girona

Maria Garcia
2 min

GironaAquest matí s'ha celebrat el judici contra tres activistes de l'Espai Antiracista de Salt i Girona, Sívlia Rispau, Mustafà Shaimi i Miquel Blanch, denunciats pel regidor de Vox (abans Plataforma per Catalunya) de Salt Sergio Concepción pels delictes d'odi, contra el dret a reunió per associació il·lícita i per revelació de secrets.

Davant de centenars de persones que s'han concentrat davant les portes del jutjat de Girona, els tres acusats han defensat que han decidit "desobeir la justícia espanyola" i no comparèixer avui davant el jutge. El seu advocat, Benet Salellas, ha denunciat que aquest "també és un judici contra els drets fonamentals com el dret a manifestació i la llibertat d'expressió": "L'extrema dreta ens porta a judici de la mà de la Fiscalia, que compra els arguments de l'extrema dreta, representada per Vox, i amb la col·laboració del jutge que dona curs al cas. No volem un país on els racistes i homòfobs ens governin", ha deixat clar.

En aquest sentit, un dels acusats, Mustafà Shaimi, ha denunciat que l'advocat de Vox que ha posat la querella "és Jose María Ruiz Puerta, un nazi conegut, negacionista de l'Holocaust i advocat de la Llibreria Europa". I ha sentenciat que l'Espai Antiracista "no deixarà de lluitar contra l'extrema dreta".

El CDR Girona, juntament amb altres col·lectius, ha convocat una concentració de suport als tres denunciats i ha començat una manifestació pel centre de Girona que suma centenars de persones, la majoria molt joves.

A l'escrit de la denúncia, Vox acusa els tres integrants de l'Espai Antiracista "de boicotejar sistemàticament els seus actes públics amb campanyes que inciten a l'odi contra ells". I posen com a exemple dues protestes del col·lectiu: la de la diada de Sant Jordi del 2017 –on van rodejar la parada del partit xenòfob amb el lema "Aïllem el racisme de PxC"– i la concentració contra la manifestació convocada per Plataforma per reclamar més seguretat.

stats