En breu
Societat 06/09/2012

El jutge acusa José Bretón d'assassinat amb traïdoria

1 min
El jutge acusa José Bretón d'assassinat amb traïdoria

El pare, imputat per la mort dels nens

El jutge instructor del cas dels dos germans desapareguts a Còrdova l'octubre passat va imputar ahir el pare dels nens, José Bretón, per dos delictes d'assassinat amb traïdoria i l'agreujant de parentiu. El magistrat ja disposa dels dos informes encarregats a l'Instituto Nacional de Toxicología, que corroborarien que les restes òssies trobades a la foguera de la finca de Las Quemadillas -que pertany a la família paterna dels nens- són d'humans. Tot apunta que aquesta foguera va ser realitzada per Bretón el dia que van desaparèixer els menors i, encara que en un primer informe de la Policia Científica s'assegurava que no s'havien trobat restes humanes, tres informes posteriors determinen que les restes òssies trobades són de persones. El portaveu de la família de la mare, Juan David López, va dir que espera que la imputació sigui "l'inici del camí perquè es faci justícia".

Destituïda l'autora de l'informe erroni

D'altra banda, la direcció general de la Policia Nacional va anunciar ahir que ha obert oficialment una investigació interna sobre l'informe de la Policia Científica que assegurava que les restes òssies de Las Quemadillas eren d'animals i ha rellevat del càrrec la tècnica d'antropologia que va emetre el document.

Amb aquesta investigació interna, la policia pretén concretar les circumstàncies que van motivar l'error del primer informe i establir "les mesures pertinents per evitar que torni a produir-se un error així".

stats