Societat 01/12/2012

Empresaris de Sabadell admeten al jutge que l'exregidor del PP pressionava per adjudicar obres a dit

Els gestors de la Funerària Torra neguen, però, haver rebut comissions a canvi

Laura Díaz
1 min
Jordi Pina, primer a la dreta, advocat de Jordi Montull al Cas Palau, entra als jutjats de Sabadell per defensar un dels imputats pel Cas Mercuri / ACN

SabadellDos gestors de la Funerària Torra imputats en la trama de corrupció urbanística de Sabadell han admès davant el jutge que l'exregidor del PP Jordi Soriano va pressionar-los perquè encarreguessin unes obres del cementiri a una empresa concreta. Funerària Torra té la concessió dels serveis funeraris de Sabadell. Tot i que les obres es van encarregar finalment a aquesta empresa per un valor de 2,6 milions d'euros, els imputats han negat haver rebut res a canvi. Estan acusats d'un delicte contra l'administració pública, estafa i falsedat documental.

Durant la declaració davant el jutge del cas Mercuri, han aportat el contracte de la concessió, on figura el comprimís de fer les obres.

La tesi amb què treballen els investigadors és que Jordi Soriano era l'ànima de la trama per cobrar comissions als empresaris que aspiraven a fer obres públiques. Seguint la mateixa hipòtesi, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ho sabia, ho permetia i, com que des del 2007 no tenia majoria absoluta, a canvi feia que el regidor popular votés a favor de decisions seves a l'Ajuntament, encara que el partit no hi estigués d'acord. Soriano va acabar fora de les llistes perquè el PP estava descontent amb el seu comportament. És un dels 12 detinguts pel cas.

El jutge ha començat a interrogar avui els imputats en el cas, però Manuel Bustos no ho farà fins demà. Ahir van declarar els detinguts i tots van quedar en llibertat provisional.

stats