Societat 19/05/2012

Dos nens i quatre adults, ferits en el xoc d'una barca contra les roques a Empuriabrava

Una de les víctimes és una nena de 10 anys amb diverses ferides a les cames. Totes les víctimes són franceses

Acn
1 min

Castelló d'EmpúriesSis persones han resultat ferides en el xoc d'un veler aquesta dissabte a la tarda contra unes roques a la bocana del port d'Empuriabrava. Entre els ferits hi ha una nena de 10 anys amb diverses fractures en una cama i el seu estat és greu. També hi ha dues persones més ferides greus, una nena de 8 anys i un home de 61, i tres més de lleus, amb cops i contusions, segons el SEM.

L'accident s'ha produït cap a dos quarts de sis de la tarda quan un veler de dotze metres d'eslora amb set persones a bord, de nacionalitat francesa, ha topat contra les roques just a l'entrada del canal per a embarcacions que hi ha a la zona del port d'Empuriabrava. Segons informa el Sistema d'Emergències Mèdiques, (SEM), la nena de 10 anys ha estat traslladada en estat greu amb l'helicòpter a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona; l'altra nena ha estat traslladada a l'Hospital de Figueres, on també han ingressat l'home de 61 anys.

En el vaixell s'hi ha obert una via d'aigua per poder atendre els ferits. Tres dotacions dels Bombers i un helicòpter i dues ambulàncies del SEM s'han desplaçat a la zona per poder atendre els ferits. Quan els Bombers han arribat a la zona, personal del port, busos i particulars que hi havia a la zona havien tret de l'aigua i de l'embarcació totes les persones afectades.

Els Bombers també han ajudat Salvament Marítim a remolcar el veler accidentat fins a una instal·lació nàutica del port. Hi han instal·lat una motobomba per treure'n l'aigua que hi entra i d'aquesta manera evitar que s'enfonsi. Fins a lloc també s'hi ha desplaçat cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra.

stats