Societat 16/03/2011

Els advocats catalans rebutgen la proposta del Ministeri de Justícia de suprimir el dret a recòrrer algunes resolucions judicials

El projecte de llei d'àmbit estatal vol suprimir el dret a recórrer algunes resolucions judicials en funció de la quantia econòmica, extrem que el Consell de l'Advocacia Catalana considera que podria anular el dret de defensa dels ciutadans.

Laia Espín
1 min

BarcelonaEl Projecte de llei va ser aprovat el passat 4 de març pel Consell de Ministres i planteja, per exemple, que les sentències en judicis verbals de reclamació judicial d’una quantia de fins a 6.000 euros esdevinguin fermes, és a dir, que no es puguin recórrer. L’objectiu del govern, amb aquestes mesures, és agilitzar la justícia, però els advocats consideren que aquesta no és la via més adequada per aconseguir-ho. En aquest sentit, l’advocacia catalana considera que “suprimir el dret a recurs contra determinades resolucions judicials en funció de la seva quantia restringeix, redueix i pot arribar a anul·lar el dret a la defensa i, per tant, limita drets fonamentals dels ciutadans”. Per als advocats catalans, si el que es vol és evitar el col·lapse dels òrgans superiors “caldrà dotar-los de nous mitjans, humans i tecnològics, per agilitzar la seva càrrega de treball, però no considerem adequat optar per la descàrrega per via de la restricció a l’accés, ja que afecta directament als drets dels ciutadans”.

stats