SOCIETAT
Societat 27/10/2011

Els advocats catalans qualifiquen d'"ofensa" i "menyspreu" les paraules de Peces Barba

El Consell de l'Advocacia Catalana mostra la seva indignació per les manifestacions contra Catalunya. El Consell General de l'Advocacia Espanyola també reprova les manifestacions de Peces Barba

Joan Serra
1 min

BarcelonaEl Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, ha manifestat per unanimitat la seva indignació per les manifestacions fetes per Gregorio Peces Barba a Cadis, en les quals lamentava que Espanya no s'hagués quedat amb els portuguesos i hagués triat els catalans. En un comunicat fet públic aquesta tarda, l’advocacia catalana ha defensat que la llibertat d'expressió “no pot emparar l’ofensa i el menyspreu”. Els degans dels col·legis consideren que “no es pot incórrer en la banalització d’expressions que ens ofenen directament” i han agraït les mostres de suport d'altres professionals de l'Estat. L'associació Joves Advocats de Catalunya també presentarà una queixa formal al Consell General de l'Advocacia Espanyola (CGAE). Per mostrar el seu malestar, enviaran una carta de denúncia a Peces Barba.

L'impacte que han tingut les paraules d'un dels pares de la Constitució ha provocat una reacció del món de l'advocacia espanyola. Carlos Carnicer, president del Consell General de l'Advocacia Espanyola (CGAE), ha fet públic un manifest en el qual reprova les paraules de Peces Barba. Carnicer ha interromput les ponències de la tarda a Cadis per llegir el posicionament de la institució que representa els advocats de l'Estat.

stats