DRET
Societat 23/02/2011

Els advocats catalans pressionen Justícia perquè no retalli les retribucions del torn d'ofici

El Consell de l'Advocacia Catalana negocia amb la Generalitat una fórmula perquè la retallada no afecti l'assistència gratuïta

Redacció
1 min

BarcelonaEl Consell de l'Advocacia Catalana (CICAC), que canalitza el pagament del torn d’ofici als 14 col·legis d’advocats de catalans, negocia amb el departament de Justícia la manera de contenir la despesa de la partida pressupostària corresponent al torn d’ofici i assistència al detingut (TOAD), sense que quedin afectades les retribucions que reben els advocats que presten aquests serveis. Mentrestant, el departament de Justícia reprendrà els pagaments mensuals per al torn d’ofici a partir del proper mes de març.

L’Advocacia Catalana estudia ara la manera d’ajustar la despesa que generi aquest servei durant l’any 2011 al pressupost proposat pel departament de Justícia, sense que això suposi cap mena d’afectació en les retribucions dels advocats que presten aquests serveis. En aquest sentit, les negociacions continuaran la setmana vinent, a efecte de trobar una proposta de contenció de la despesa que mantingui el nivell de les retribucions que cobren els advocats per cada servei, i que garanteixi l’actual sistema de justícia gratuïta pel que fa a la defensa dels drets dels ciutadans i els seus serveis públics. Actualment tenen dret a aquest servei les persones d'unitats familiars que no superin un nivell d’ingressos de fins a 1.065 euros mensuals.

Mentrestant, Justícia reprendrà el pagament de les bestretes mensuals del torn d’ofici a partir del proper mes de març, segons va dir en la reunió mantinguda ahir entre el departament i l’Advocacia Catalana.

stats