Societat

Deu idees perquè l'aeroport d'Alguaire aixequi el vol

Equips docents de vuit universitats europees dissenyen una desena de projectes per revitalitzar l'equipament i buscar-li usos complementaris

Hi ha aeroports en crisi. El de Reus s'ha quedat sense vols, Ryanair ha reduït a la meitat les operacions al de Girona, i el de Lleida-Alguaire subsisteix amb només una freqüència setmanal a l'espera que hi puguin operar vols xàrter amb turistes britànics i russos. Però un aeroport només necessita avions? Geògrafs, urbanistes i paisatgistes internacionals creuen que no, i que una instal·lació aeroportuària ha de ser també un element revitalitzador del territori, més enllà del volum d'aeronaus que s'hi enlairen o hi aterren.

Això és el que pretenen equips docents de vuit universitats europees (catalanes, italianes i portugueses), que han dissenyat projectes per trobar usos complementaris a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Els deu més destacats seran analitzats per la Generalitat en el marc de la taula estratègica de l'aeroport per veure si són econòmicament viables.


Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium.