Trànsit aeri
Societat 18/12/2010

Una vintena de vols cancel·lats al Prat pel temporal de neu a Europa

El trànsit aeri es veu alterat als principals aeroports del continent, amb el tancament de Heathrow i importants retards a Frankfurt

Elena Freixa
1 min
Les tempestes de neu alteren el trànsit aeri a Europa

BarcelonaEl temporal de neu que afecta gran part d'Europa ha obligat a cancel·lar avui 22 vols a l'aeroport del Prat, la majoria dels quals connectaven Barcelona amb destinacions del Regne Unit i Alemanya, que són els països més afectats per l'onada de fred.

Segons ha informat Aena, al Prat s'han anul·lat 12 sortides i 10 arribades i els destins afectats són Londres, Munic, Frankfurt i Amsterdam, entre d'altres.

Els aeroports europeus més afectats pel temporal són els britànics. Londres ha tancat el seu principal aeroport, Heathrow, i British Airways ja ha anunciat la cancel·lació de tots els seus vols amb sortida o arribada a aquestes instal·lacions fins a mitja tarda.

Gatwich, també a la capital britànica, registra importants retards en la majoria de vols, i algunes cancel·lacions. Altres aeroports secundaris del Regne Unit també estan tancats aquest matí.

La situació és similar a Suïssa, Bèlgica i Holanda, però comença a millorar a Alemanya, que ahir també es va veure molt afectada pel fred i la neu. Els principals aeroports del país, com el de Frankfurt, estan oberts, després que ahir se'n suprimissin fins a 300 vols, però acumulen encara importants retards i algunes cancel·lacions.

stats