Societat 14/09/2013

Afectacions al trànsit per la Cursa de la Mercè

A l'avinguda Reina Maria Cristina, on hi haurà la meta, la circulació quedarà tallada des d'aquest dissabte dia 14 a la tarda

Ara
2 min

BarcelonaLa Cursa de la Mercè, que tindrà lloc aquest diumenge 15 de setembre, implicarà una sèrie d'afectacions a la circulació viària de Barcelona. Ja des de dissabte a les 15:00 hores ja quedarà totalment tallat el trànsit a l'avinguda de la Reina Maria Cristina a causa del muntatge de les instal·lacions de la meta, un tall que es preveu que s'allargui fins les 14:00 o 15:00 de diumenge -un cop acabada la cursa-.

Posteriorment, a les 6.00 hores de diumenge, es tallarà l'avinguda Rius i Taulet, on es concentrarà la cua de corredors abans del tret de sortida, que est previst per les 9.30 hores –quan també es reprendrà el trànsit-.

Altres talls previs a la cursa es faran als carrers Buenaventura Muñoz, al passeig Lluís Companys, i al de Roger de Flor, al passeig de Pujades. En aquest cas serà per la instal·lació dels punts de control de cronometratge, i els vehicles no podran circular-hi de nou fins que la cursa hagi passat per aquests trams.

Divisió de calçades

Al seu pas per la Gran Via de les Corts Catalanes, l'avinguda quedarà dividida en tres carrils per a corredors i un per a vehicles. També a la ronda de la Universitat quedarà habilitat un carril des de la sortida de l'aparcament de la plaça de Catalunya fins al carrer de Balmes. La ronda de Sant Antoni es dividirà en la calçada Llobregat per als corredors i la calçada Besòs per als vehicles.

Pel que fa a la plaça d'Espanya, la cursa només utilitzarà el tram entre l'avinguda de la Reina Maria Cristina i la del Paral·lel, on els carrils més propers a la font quedaran habilitats per als vehicles. La cursa seguirà pel mateix Paral·lel, on els corredors hauran de canviar de calçada, de Besòs a Llobregat, en el tram habilitat entre els carrers de Lleida i Tamarit.

A la tornada, que també arribarà a la plaça d'Espanya per l'avinguda del Paral·lel, els corredors hauran de fer el gest a la inversa entre els carrers de Viladomat i Calàbria. A l'altre extrem del recorregut, el passeig de Pujadas quedarà dividit entre la calçada muntanya per als corredors i la calçada mar per als vehicles.

Altres alteracions

Les excepcionalitats al trànsit no acaben aquí. El carrer de Tamarit canviarà de sentit per reconduir els vehicles procedents del carrer de Rocafort cap al carrer d'Entença, i la zona delimitada pels carrers de passeig de Gràcia, la Gran Via, el passeig de Sant Joan i la ronda de Sant Pere quedaran aïllats mentre duri la cursa. Els vehicles que en vulguin sortir ho hauran de fer per Roger de Llúria amb Gran Via, aprofitant els espais naturals entre corredors.

Transport públic

Les afectacions al trànsit provocarà també diferents canvis a una quarantena de línies d'autobús de Transport Metropolitans de Barcelona (TMB), que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupi la prova esportiva: D20, H12, 6, 7, 9, 13, 14, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 24, 28, 36, 37, 39, 40, 41, 42, 45, 46, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 79, 141 i 150.

Cursa de rècord

L'edició d'enguany de la ja tradicional Cursa de la Mercè és de rècord, ja que el nombre d'inscrits ha arribat al seu màxim històric: 17.000 persones. El recorregut és de 10 quilòmetres i passa per diversos llocs emblemàtics de la ciutat

stats