Matí d'afectacions en diverses línies de Rodalies a causa dels aiguats d'aquesta matinada

El 112 registra 466 trucades per 341 incidències i els Bombers atenen 344 avisos per la pluja, la majoria al Garraf i al Baix Penedès

Els aiguats de la matinada passada han deixat afectada la circulació de trens en diverses línies de Rodalies aquest dilluns. La caiguda d'arbres a les vies de Vilanova i la Geltrú ha interromput la circulació entre aquesta població i Sant Vicenç de Calders a primera hora del matí. Poc després de les nou del matí, Renfe ha pogut restablir la circulació de trens entre les dues estacions. L'avaria ha afectat les línies R2 Sud, R4, R13, R14, R15 i R16. Per minimitzar l'afectació, Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera. Els trens regionals i de llarga distància han sigut desviats per Vilafranca.

Nit i matinada de pedregades i aiguats: més de 60 litres/m2 en alguns punts del Baix Penedès

Les precipitacions també han provocat una incidència a la catenària de la R3 i la circulació de trens entre Ripoll i Sant Quirze de Besora s'ha hagut d'interrompre des de les vuit del matí per una incidència en el sistema d'electrificació a causa de les pluges, i no ha quedat restablerta fins a dos quarts de tres de la tarda. Renfe ha informat que progressivament els trens de la línia aniran recuperant l'horari habitual. Durant l'estona que no hi ha hagut circulació, la companyia ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre les dues estacions, mentre que la resta de la línia ha registrat retards de fins a una hora.

Els Bombers fan 344 serveis per la pluja

Des de l'inici d'aquest episodi fins les 13 hores, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 466 trucades per 341 incidències relacionades amb les pluges. Per comarques, la majoria de trucades s'han rebut del Garraf (190), el Baix Llobregat (137), el Baix Penedès (56), el Tarragonès (31) i el Barcelonès (14). Per municipis, les localitats amb una concentració superior de trucades han estat Vilanova i la Geltrú (141), Castelldefels (109), Sitges (30), Cunit (27) i Gavà (24).

La majoria dels incidents han sigut per inundacions de baixos i per caiguda d'arbres en zona urbana.

Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 7 del matí fins la una del migdia, 165 avisos relacionats amb l’episodi de pluja. Des de l'inici de l'episodi han acumulat 344 serveis. Aquest avisos han estat per atendre inundacions a plantes baixes, garatges i carrers, així com arbres caiguts a la via pública. Concretament, les comarques més afectades pels aiguats han estat el Garraf (sobretot els municipis de Vilanova i la Geltrú i Castelldefels) i el Baix Penedès.
 
Protecció Civil manté l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya, l'Inuncat. A més, el port de Vilanova i la Geltrú ha activat el pla d'autoprotecció en fase d'alerta a dos quarts de nou de matí perquè ha caigut el sostre d'una nau i dues naus més de la zona de mercaderies han quedat afectades. El port comercial continuarà tancat com a mínim fins demà.