Societat 06/02/2018

Un afectat per meningitis a Madrid després de consumir formatge cru d'ovella

Els productes que contenen el bacteri també han sigut distribuïts a Catalunya i el País Basc

Efe
1 min
Un ramat d'ovelles

MadridL'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició ha informat de l'existència d'un afectat per meningitis a la Comunitat de Madrid a causa d'una intoxicació pel bacteri 'Listeria monocytogenes' associada al consum d'un formatge de llet crua d'ovella fabricat al País Basc.

L'AECOSAN va tenir coneixement d'aquest fet dilluns a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri) i aquest dimarts ha informat que l'afectat evoluciona favorablement. El formatge, segons informa l'agència, ha sigut fabricat per l'empresa Oihan Txiki Koop, ubicada al País Basc.

Els formatges presumptament implicats són els següents:

- Gutizia, formatge de llet crua d'ovella.

- Txuria, formatge de pasta tova de llet crua d'ovella.

- Beltza, formatge en rotlle de llet crua d'ovella.

Els productes implicats han sigut distribuïts a les comunitats autònomes de Catalunya i el País Basc, a més de la de Madrid.

L'AECOSAN ha subratllat que s'estan retirant tots els lots de formatge de llet crua d'ovella de pasta tova.

Aquesta informació ha sigut comunicada a través del sistema de la xarxa d'alerta nacional a les autoritats competents de les comunitats autònomes, que estan realitzant les oportunes actuacions.

Com a mesura de precaució s'aconsella a les persones que tinguin a casa algun d'aquests productes s'abstinguin de consumir-los. En cas d'haver-los consumit, i si presenten alguna simptomatologia no habitual, es recomana acudir a un centre sanitari.

La listeriosi és una infecció generalment greu causada pel consum d'aliments contaminats amb el bacteri 'Listeria monocytogenes'.

stats