Societat 11/12/2019

Afers Socials porta a la Fiscalia d'odi la comercialització d'un joc de taula homòfob

El departament ha obert un expedient d'ofici

Ara
1 min

BarcelonaEl departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat l'obertura d'un expedient d'ofici contra l'empresa SD Games, una editorial de jocs que taula que comercialitza un joc suposadament "familiar" –segons està catalogat a la seva web– amb clars missatges homòfobs, violència sexual explícita i missatges discriminatoris titulat "Que no et caigui el sabó".

La Generalitat també ha iniciat les diligències informatives i ho ha posat en coneixement de la Fiscalia de delictes d'odi perquè determini si el contingut pot atemptar contra la integritat de diversos col·lectius, si fomenta la discriminació o l'odi per orientació sexual i si se'n poden derivar responsabilitats penals.

En el moment en què la Fiscalia comenci a investigar té un termini de sis mesos per decidir si hi veu indicis de delicte i per presentar una denúncia als tribunals per començar un procediment penal.

Diverses persones i fins i tot associacions de jocs de taula han expressat aquest dimecres el seu rebuig al joc a través de les xarxes socials. Un dels tuitaires fins i tot ha fet pública la resposta que li va donar l'editorial de jocs davant les acusacions de discriminació:

SD Games és una editorial nascuda el 2015 amb seu a Santa Perpètua de Mogoda. Segons expliquen a la seva pàgina web, es tracta d'una divisió de SD Distribuciones, la distribuidora líder a Espanya en aquest mercat.

stats