SOCIETAT
Societat 21/04/2011

350 agents rurals més per evitar incendis a les zones naturals

L'alta afluència de turistes a parcs, zones d'acampada i boscos durant les vacances incrementa el risc que es produeixin fogueres, pesca descontrolada o que s'oblidin deixalles abandonades

Agències
1 min
350 agents rurals vetllaran perquè no es produeixi cap incendi / EFE

BarcelonaLes vacances de Setmana Santa són sinònim per a molts ciutadans d'una fugida ràpida de la ciutat per retrobar el contacte amb la natura. Davant d'aquesta tendència, el departament d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha posat en marxa un dispositiu especial de vigilància per a aquests dies, format per 350 agents rurals que vigilaran les zones més freqüentades, com parcs i espais naturals, zones d'acampada i recreatives i boscos de ribera. A més dels agents, el dispositiu estarà format per un helicòpter i una embarcació de vigilància a la zona del Cap de Creus i les Illes Medes. Les principals incidències que solen produir-se són fogueres, vehicles al mig de camins i pistes forestals, acumulació de deixalles, problemes en zones de barbacoes i pesca continental no autoritzada.

El departament ha informat que es tracta d'un desplegament preventiu i informatiu que busca evitar conductes "poc respectuoses amb l'entorn natural". Les darreres precipitacions i la previsió de que la pluja es repeteixi en els propers dies fa que el risc d'incendis sigui baix i que s'esperi menys freqüentació de les zones forestals. En tot cas, la conselleria té identificades les zones on acostumen a produir-se aquestes incidències i és allà on el dispositiu estarà més reforçat. A moltes zones de Catalunya, per exemple, és tradició sortir a menjar al camp dilluns de Pasqua, amb els riscos que comporten les barbacoes. L'altre objectiu del dispositiu és la presència permanent d'unitats de vigilància i informació en els espais naturals de protecció especial per potenciar la seva preservació i la conscienciació ciutadana.

stats