Un agressor pacta una rebaixa de pena de 12 a 5 anys fent cursos d'educació sexual

El processat, que va abusar de la nena durant mesos, també es beneficia de l'atenuant per haver indemnitzat econòmicament a la víctima

Cinc anys de presó –en comptes de dotze– per agredir sexualment a una nena d'onze anys. La fiscalia i la defensa han pactat aquest dimarts rebaixar la pena a l'home que va abusar de la menor durant mesos, després que el processat hagi acceptat seguir programes d'educació sexual, segons l'ACN. A més, és té en compte l'atenuant de reparació de danys, perquè l'home va indemnitzar amb 3.500 euros a la víctima.

Més enllà de la condemna de presó, s'ha acordat un règim de llibertat vigilada durant sis anys i la prohibició d'acostar-se a la menor a menys de 300 metres en la propera dècada. El processat tampoc podrà treballar amb menors fins després de vuit anys.

L'home era amic de la família de la nena, i ho va aprofitar per guanyar-se la seva confiança. Quan estava a soles amb ella, practicava unes agressions que sovint arribaven a la penetració, i ho va fer de forma reiterada durant varis mesos a inicis del 2014 a Puigcerdà. La mateixa menor ho va explicar a un parent seu, que ho va denunciar als Mossos d'Esquadra. Posteriorment, la policia el va detenir i va ingressar a presó a fins el judici.

Un cas com aquest no és aïllat. El passat 2015 es van denunciar 679 agressions sexuals, una cada 13 hores. Però un estudi del Govern fet el 2010 calcula que només un 17,7% de les víctimes d’agressions masclistes greus denuncia, la qual cosa elevaria aquesta xifra a 3.830, és a dir, una cada dues hores.