La fiscalia veu discriminació en l'agressió a dues activistes pro selecció

El fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació s'ha fet càrrec del cas

La  Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació ha obert una investigació per l'agressió a dues activistes de l'associació Barcelona amb la Selecció  dissabte passat a Sant Andreu, perquè creu que s'hauria pogut produir per motius de discriminació. La plataforma va denunciar ahir els fets. Assegura que un grup de quatre joves va clavar puntades de peu, escopir i insultar les noies.

En un comunicat, la fiscalia de Barcelona ha informat que ha decidit tramitar la denúncia com un delicte d'odi i discriminació. Considera que els fets denunciats, "sense perjudici del que determini la qualificació definitiva", podrien constituir dos delictes contra "l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques".

La fiscalia recorda que aquests tipus de delictes comporten la "humiliació, menyspreu o descrèdit" per a les víctimes i que el Codi Penal les castiga amb entre 1 i 3 anys de presó i una multa d'entre sis i dotze mesos.

La fiscalia també creu que durant l'agressió s'hauria produït un delicte de robatori amb violència, amb l'agreujant un altre cop de discriminació, que podria comportar una pena d'entre 2 i 5 anys de presó. Ha encarregat la investigació dels fets a la comissaria d'Informació dels Mossos d'Esquadra.