Els Mossos busquen proves per vincular el detingut a Lleida amb grups nazis i imputar-lo per temptativa d'homicidi amb xenofòbia

El suposat autor dels cinc apunyalaments, Alejandro Ruiz, té pendent un judici en el qual se li demanen tres anys i mig de presó per una agressió a un ciutadà colombià a Logronyo el 2012

Els Mossos d'Esquadra estan buscant proves per vincular el detingut per apunyalar cinc vianants de diverses nacionalitats a Lleida, Alejandro Ruiz, amb grups nazis i poder imputar-lo pels delictes d'homicidi en grau temptativa, racisme i xenofòbia. Així ho ha pogut confirmar l'ACN de fonts properes al cas després que s'ha donat a conèixer que el detingut té antecedents per una agressió també de caràcter xenòfob a Logronyo, d'on és ell, l'any 2012.

Alejandro Ruiz té pendent un judici en el qual se li demanen tres anys i mig de presó per clavar una navalla a un colombià. El jove de 21 anys està sota custòdia dels Mossos d'Esquadra i passarà a disposició judicial aquest dijous o divendres. Els mossos treballen en aquesta línia, i aquest dimecres han registrat el seu domicili particular, després que s'ha sabut que el detingut té antecedents per una agressió xenòfoba a Logronyo.

L'escrit del ministeri públic de la capital de la Rioja en què es parla del cas en qüestió i al qual ha tingut accés l'ACN sol·licita que es jutgi Alejandro R., juntament amb un altre noi, tots dos membres d'un grup d'extrema dreta conegut com a 'Nueva Época', per un delicte de lesions. La fiscalia de Logronyo assegura que el detingut ja va apunyalar llavors un home colombià a la Rioja amb una navalla de 9 centímetres, en companyia de més persones, mentre cridaven "negre de merda, et matarem".

Va ser el 23 de desembre del 2012 quan Alejandro R., juntament amb 7 o 8 joves membres de Nueva Época, van apallissar un ciutadà colombià en un parc de la ciutat. Durant l'agressió anaven encaputxats i un d'ells portava una esvàstica cosida a la roba.

En l'escrit de la memòria també es destaca que un dels agressors va clavar una navalla a la víctima. L'agressió va finalitzar quan es van acostar altres persones al lloc dels fets per tal d'auxiliar la víctima, segons conclou el document.

El detingut està sota custòdia dels Mossos d'Esquadra després que ahir dimarts fos detingut per la Guàrdia Urbana, i entre demà o demà passat passarà a disposició judicial. Els Mossos han entrat aquest matí a casa de l'agressor per escorcollar-la.

En un primer moment se'l va traslladar a la unitat psiquiàtrica de l'Hospital Santa Maria, que va descartar que el jove tingui cap trastorn mental.