El jutge endureix la imputació contra l'agressor de la Diagonal

Tot i que l'autor de la puntada de peu va declarar davant la Policia Nacional acusat d'una falta de vexacions el jutge hi veu un delicte de lesions i contra la integritat moral

 

El jutge ha obert diligències per un delicte de lesions i un altre contra la integritat moral arran de la denúncia de la dona a qui un jove va fer caure d'una puntada de peu a l'avinguda Diagonal de Barcelona mentre els seus amics el gravaven en vídeo. Tot i que l'autor de la puntada de peu, un jove de 24 anys de Talavera de la Reina (Toledo), va declarar davant la Policia Nacional acusat d'una falta de vexacions –sancionada amb multa–, el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, que investiga l'agressió, ha acordat tramitar el cas per aquests dos delictes, que poden comportar penes de presó.

El jove va ser gravat pels seus amics el 22 de febrer quan, entre rialles, va donar un cop de peu al turmell a una dona de 48 anys que esperava un taxi a l'avinguda Diagonal de Barcelona, en un vídeo que es va convertir en viral a través de les xarxes socials. El passat 3 de març, i davant la repercussió de l'agressió, l'autor de la puntada de peu es va presentar en la comissaria de la Policia Nacional de Talavera de la Reina, on se li va prendre declaració com a imputat per un delicte de vexacions, a l'espera que el cités el jutge de Barcelona en el qual va recaure la denúncia presentada per la víctima.

El magistrat, Miguel Ángel Tabarés, ha decidit tramitar l'agressió pels delictes de lesions i contra la integritat moral, castigats amb penes de fins a cinc i dos anys de presó, respectivament, segons la gravetat dels fets. El jutge instructor ha ordenat a un forense que efectuï un reconeixement mèdic de la dona, que en la seva denúncia davant els Mossos d'Esquadra va aportar un informe mèdic que acreditava que havia patit un esquinç a causa de la violenta puntada de peu. El magistrat també ha encarregat als Mossos d'Esquadra un informe sobre els fets, en què identifiquin de forma oficial l'autor de la puntada de peu, així com les persones responsables de la gravació de l'agressió, segons han afegit les mateixes fonts.

L'autor de l'agressió, que va esborrar totes les fotografies relacionades amb la puntada de peu dels seus comptes d'internet, va decidir lliurar-se en la comissaria de la Policia Nacional de Talavera de la Reina quan les informacions dels mitjans locals donaven per fet que els agents havien estret el setge sobre l'agressor. Els Mossos d'Esquadra, que havien demanat col·laboració ciutadana a través de les xarxes socials per identificar a l'agressor, van rebre desenes de comunicacions que oferien pistes per identificar l'autor de la puntada de peu.