SOCIETAT
Societat 27/03/2012

Els Mossos detenen un agressor sexual que llogava habitacions a Barcelona

S'oferia per fer de guia turístic i drogava les víctimes quan sortien de festa. La policia ha pogut identificar cinc víctimes, però no descarta que n'hi hagi més pel fet que podrien haver tornat als seus països sense denunciar

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home de 32 anys de nacionalitat colombiana com a presumpte autor de cinc delictes contra la llibertat sexual. Segons la policia, el detingut feia servir una pàgina d'internet per anunciar una habitació per llogar al seu pis, preferiblement a noies estrangeres de passada per Barcelona.

Es creu que també els oferia fer-los de guia turístic i que, un cop al pis, les convidava a sortir de festa per la ciutat. Presumptament, durant aquesta estona aprofitava per emborratxar-les i drogar-les. Un cop en aquest estat, tornaven al pis i era aleshores que se sospita que l'home n'abusava.

La investigació comença el novembre del 2011, quan dues noies de nacionalitat nord-americana denuncien una presumpta agressió sexual per part d'un home de nacionalitat colombiana que els havia llogat una habitació al seu pis de Barcelona.

En el marc de la investigació s'ha pogut demostrar que el detingut enregistrava les víctimes amb vídeo i els feia fotos i, tot seguit, les amenaçava de difondre-les si tenien intenció de denunciar-lo.

Tot plegat va motivar un escorcoll del domicili del detingut que va permetre trobar diverses agendes escrites a mà amb anotacions de noms de noies estrangeres i les seves adreces, tres ordinadors i sis llapis de memòria amb continguts relacionats amb les presumptes víctimes de les agressions sexuals.

La majoria de les víctimes que denuncien els fets coincideixen que un cop tornaven al pis després de sortir de festa estaven molt cansades i tenien les capacitats disminuïdes.

La policia té coneixement fins ara de cinc víctimes, però no descarta que n'hi hagi més, ja que, pel fet de ser turistes, podrien haver tornat ja als seus països d'origen.

El detingut ha passat a disposició judicial i ha ingressat a presó. A més, li consta una condemna de presó a Colòmbia per un delicte de tràfic, fabricació i tinença de substàncies estupefaents.

stats