L'agressor que ahir va matar un home a Figueres ja havia assassinat una dona el 2006

L'Audiència de Girona el va condemnar aleshores a 14 anys d'internament psiquiàtric per una esquizofrènia paranoide

L'home que ahir va matar un altre home a la rambla de Figueres ja havia assassinat una dona el 2006. L'agressor va ser detingut ahir poc després dels fets, a les nou del vespre, però unes hores abans, a les tres de la tarda, ja havia amenaçat amb un ganivet una dona. L'Audiència de Girona el va condemnar a 14 anys d'internament psiquiàtric per una esquizofrènia paranoide pel crim del 2006, quan va matar amb un ganivet la propietària del pis on vivia.

Mor un home que ha rebut una ganivetada al coll a la Rambla de Figueres

El crim a la rambla de Figueres es va produir ahir quan l'agressor es va dirigir al banc on hi havia la víctima i li va clavar una ganivetada al coll. La víctima, un home d'uns 64 anys i veí de la ciutat, va morir abans d'arribar a l'hospital. L'autor de l'atac va abordar l'home quan estava assegut al banc amb dues persones més i sense cap motiu aparent. Després, l'agressor va llançar el ganivet, de grans dimensions, a uns matolls a l'altra banda de la Rambla i es va asseure en un banc. Segons l'ACN, el detingut ha declarat als Mossos d'Esquadra que va apunyalar l'home perquè sentia "desig de venjança" i que el va atacar "sense saber per què el va escollir a ell".

Com que a aquella hora del vespre la rambla de Figueres estava ahir molt concorreguda, alguns testimonis van alertar una patrulla de la Guàrdia Urbana, que va detenir l'agressor 'in situ' i va trobar el ganivet que hauria fet servir. Ahir mateix a la tarda l'agressor havia amenaçat una dona a un altre carrer de Figueres. La dona es va amagar en una escola i va avisar la policia. La Guàrdia Urbana i els Mossos van localitzar l'home, el van identificar i el van escorcollar, però el van deixar marxar perquè no li van trobar cap arma.

Condemnat per uns fets similars

Pel que fa al crim del 2006, arran d'un episodi psicòtic, l'home va agafar un ganivet i va matar la propietària del pis on vivia a un barri de Figueres. La dona li llogava una habitació de casa seva. Des de la seva detenció el mateix dia dels fets, l'home va estar ingressat en unitats de salut mental i no va gaudir de permisos penitenciaris, tot i que va fer algunes sortides acompanyat de professionals. El 2018 l'Audiència va modificar l'internament per una mesura de tractament ambulatori. Els informes mèdics apuntaven que la malaltia mental del detingut estava compensada i podia continuar el tractament en llibertat.