METEOROLOGIA
Societat 12/03/2011

Pluja a dojo a tot Catalunya

La llevantada deixarà fins a 100 litres en alguns indrets de costa i més de mig metre de neu al Pirineu. El vent i la mala mar també agafaran protagonisme.

Marc Candela
1 min
Carretera tallada per la pluja a Tortosa

BarcelonaLa pertorbació ha arribat amb puntualitat i ens deixarà un dissabte amb pluges generals, continuades i abundants. De fet, a les comarques tarragonines, on fa hores que hi plou, ja s'han recollit fins a 88 litres a Pradell de la Teixeta, 83 a Mas de Barberans, 78 a Ulldecona, 73 al Perelló 63 a l'Ametlla de Mar, 56 a Prades, 55 a Tortosa o 52 a Falset. A la resta de Catalunya els registres són, ara mateix, força menors. Al final del dia, però, les acumulacions d'entre 60 i 100 litres per metre quadrat seran presents a totes les comarques de la costa i el Prelitoral i també en alguns indrets de la Catalunya Central. Les precipitacions seran en forma de neu per sobre dels 1600 metres i podria ser que al vespre haguessin caigut més de 50 centímetres de neu nova al Pirineu.

Tot plegat vindrà acompanyat de ratxes de vent d'entre 50 i 70 km/h a la façana litoral i en punts elevats del Prelitoral, fent encara més evident la sensació de fred i aixecant onades de més de 2 metres a la costa Central i, especialment, a la costa Brava.

Això sí, el mal temps no ens acompanyarà durant tot el cap de setmana: a mitja tarda deixarà de ploure a les terres de l'Ebre i al vespre les precipitacions ja estaran restringides al terç nord de Catalunya. Diumenge el canvi de temps serà del tot evident, amb molt més sol que núvols i ambient primaveral al migdia.

De totes maneres, els mapes a mig termini confirmen que l'inici de setmana tornarà a ser passat per aigua. Dilluns, dimarts i dimecres amb precipitacions més o menys generalitzades i localment intenses que faran que en aquests 5 dies la pluja pugui acumular fins a 200 litres en alguns municipis catalans.

stats