La Generalitat prohibirà la caça als filtres verds del Delta

La tramitació de la mesura no tindrà la “immediatesa” que reclamen les entitats ecologistes

El departament d'Agricultura iniciarà els tràmits per posar fi a la caça als filtres verds del delta de l'Ebre, tal com reclamen les entitats ecologistes, però no amb la rapidesa que reclamen. Així ho ha anunciat el departament en confirmar que ha rebut la petició del ministeri d'Agricultura espanyol, el propietari dels terrenys. Un cop els tràmits estiguin enllestits, la zona esdevindrà un refugi d'espècies protegides sense activitat cinegètica, és a dir, lliure de caça. La tramitació es farà, segons han explicat fonts del departament a l'ACN, en col·laboració amb el departament de Territori i Sostenibilitat, que és qui té les competències en protecció d'espècies, biodiversitat i entorns naturals. La decisió a més, també es notificarà al Consell Català de Caça.  

Tot i això, des del departament asseguren que aquest procés no es podrà resoldre amb la “immediatesa” que reclamen les entitats ecologistes, que han denunciat la caça que es duu a terme en aquests aiguamolls durant aquestes setmanes.

Denúncia al departament

El grup GEPEC-Ecologistes de Catalunya, per la seva part, ha interposat una denúncia administrativa contra el departament d'Agricultura per “permetre” l'entrada dels caçadors en els dos filtres verds (aiguamolls artificials) d'Amposta i Deltebre coneguts com l'Embut i el Goleró  - Illa de Mar. L'entitat argumenta que les caceres afecten greument les espècies protegides que hi viuen i avisen que “autoritzar-hi o no evitar la caça” pot suposar delictes penals com el de prevaricació. Per aquest motiu també estan enllestint una denúncia per a la fiscalia. Segons el GEPEC, el ministeri d'Agricultura va demanar ja fa uns mesos a la Generalitat la protecció dels territoris.

La denúncia arriba després que, dissabte, se celebrés una cacera a la zona del Coleró - Illa de Mar, a Deltebre, i propiciada per la possible nova cacera que tindrà lloc aquest cap de setmana a l'Embut, a Amposta. Els ecologistes han avisat també que no només denunciaran l'administració, sinó que faran el mateix amb tots els caçadors que entrin als filtres verds amb aquesta intenció.