SOCIETAT
Societat 15/03/2011

Reoberta la ronda Litoral després dels talls per l'aiguat

La forta tempesta ha ocasionat problemes a les carreteres i ha provocat incidències als serveis de metro, autobus i tren de la ciutat

Redacció
2 min

BarcelonaEl fort xàfec que ha caigut aquest matí a diversos punts de Catalunya ha obligat a tallar la ronda Litoral a l'altura de Sant Adrià del Besòs, durant prop d'una hora i mitja. La mobilitat a la ciutat s'ha complicat encara més si tenim en compte que els combois que viatjaven cap a Fondo no s'han aturat a l'estació d'Arc de Triomf de la línia 1 del metro entre les 11:50 h i les 12:50 h, segons fonts de TMB. Les mateixes fonts han informat que alguns accessos de diverses parades de la ciutat també s'han clausurat temporalment, tot i que aquestes estacions han disposat d'almenys un punt d'accés. Les línies de bus 102 i 111 també han presentat desviacions en els seus itineraris habituals i des de les 12:30h fins a les 15h ha estat interrompuda la circulació de trens de Rodalies al tram que connecta Sant Andreu Comtal i el Clot. La incidència ha afectat els serveis de la línia R2 Nord i els Regionals de la R11.

L'aiguat ha inundat part de la C-58, a l'altura de Montcada i Reixac. L'aiguat ha dificultat la circulació a les rondes de Barcelona per falta de visibilitat i ha obligat a tallar una carretera local a Girona. Davant aquesta situació, el SCT ha demanat que s'extremi la precaució, que es mantingui la distància de seguretat i que es vagi amb molta cura pels trams amb acumulació d'aigua a la calçada. 

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), el fort aiguat ha provocat retencions a la C-58 en direcció a Terrassa, perquè s'ha inundat part de la calçada. La pluja també ha obligat a tallar la carretera local GIV-6225 a Santa Llogaia d'Àlguema, a l'Alt Empordà.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat poc després de les 12 h el pla d’emergències municipal per insuficiència drenant. Fins a les 12 h, els bombers de la ciutat han fet 12 serveis relacionats amb l’aiguat, i gestionen a hores d’ara 110 peticions més. Els Bombers de la Generalitat també han realitzat 61 sortides. Les incidències principals han estat inundacions de baixos, pàrquings i terrasses, i algun arbre caigut. Només a Arenys de Mar s'ha hagut d'evacuar una escola amb 100 alumnes per revisar-ne els murs.

stats