Retallades socials
Societat 10/08/2011

Els ajuntaments es veuen obligats a cobrir les retallades en ajudes socials del Govern

Alcaldes de tots els colors polítics critiquen la política de la Generalitat i lamenten que moltes mesures s'hagin pres a l'agost

Redacció
1 min
PROTESTA CIUTADANA Per evitar el frau, el govern ha canviat la forma en que es paga la renda mínima d'inserció, el que ha provocat que molts encara no hagin cobrat. A Girona es queixaven així divendres.

BarcelonaEls canvis en el pagament de la renda mínima d'inserció o la retirada per part de la Generalitat de les subvencions per a escoles bressol i de música que s'havien promès obliguen molts ajuntaments a fer un important desemborsament extra en matèria d'ajuts socials. Aquests imprevistos arriben en ple mes d'agost, quan els consistoris no tenen capacitat de reacció, i en un moment en què els ens locals es veuen asfixiats per uns números que no quadren i per l'obligació de tornar a l'Estat uns diners avançats el 2009 i calculats a partir d'unes previsions massa optimistes. Tot plegat ha posat molts alcaldes, de tots els partits, en peu de guerra contra la política de retallades del Govern.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

stats