Societat 13/10/2011

Els ajuntaments denuncien que el Govern no els pagarà 380 milions per les depuradores

La Federació de Municipis amenaça amb portar la Generalitat als tribunals

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaLa Federació de Municipis de Catalunya denuncia que l'Agència Catalana de l'Aigua no els pagarà els 380 milions d'euros corresponents a la gestió de les depuradores d'aigües fecals. El deute acumulat fins avui és de 240 milions, als quals l'any que ve s'hi afegiran 140 milions més que l'agència ja els ha comunicat que tampoc podrà pagar.

Els ajuntaments asseguren que això fa que la depuració no sigui viable, i reclamen al Govern una solució de mínims en un termini d'una setmana. Si no, amenacen amb portar la Generalitat als tribunals per defensar els seus interessos. L'impagament arriba en un context d'ofegament econòmic dels ajuntaments catalans, que diuen estar al límit.

Des de l'Agència Catalana de l'Aigua no confirmen les xifres de la Federació, i expliquen que estan fent esforços per incrementar ingressos, reduir la despesa i fer front als deutes de manera progressiva. Asseguren que, encara que no els podran pagar en els terminis establerts, estan treballant per poder satisfer-los.

stats