SALUT
Societat 08/03/2012

La temporada d'al·lèrgies serà més curta i suau que anys anteriors

Bones notícies per als al·lèrgics. Aquest any, la temporada d'al·lèrgies serà més curta i segurament més suau que anys anteriors, ja que s'ha endarrerit l'arribada del pol·len

Vicenç Moliné
1 min

Cerdanyola del VallèsL'onada de fred que va afectar Catalunya a principis de febrer i la falta de pluges d'aquest hivern retardarà l'aparició de pol·len a l'aire, per la qual cosa la temporada d'al·lèrgies serà més curta i segurament més suau que anys anteriors.

Tot i que els primers pics en la concentració de pol·len començaran a finals d'aquest mes, el bon temps dels últims dies ja ha provocat que es dispari la presència del pol·len més primerenc, el de xiprer. “Si comença a ploure com hauria de ploure a la primavera, aquest pol·len que ja és a l'aire es dipositarà al terra i no afectarà tant. Per altra banda, això regarà les plantes, que floriran amb més força” explica Jordina Belmonte, coordinadora de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya.

A Catalunya, un de cada quatre habitants té alguna al·lèrgia, especialment de tipus respiratori. Tot i que la meitat dels afectats ho són als àcars, els pòl·lens els segueixen a la llista amb un 40% d'incidència. “El més preocupant és que les al·lèrgies s'han duplicat en els darrers 15 anys", diuen els experts.

stats