SOCIETAT
Societat 21/04/2012

Surten en llibertat els quatre detinguts a Barcelona pels aldarulls del 29-M

Llibertat provisional per a tots quatre, dos d'ells sota fiança de 6.000 euros

Acn
2 min

BarcelonaEl jutjat de guàrdia de Barcelona ha decretat llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros per a dos dels quatre últims detinguts a Barcelona pels aldarulls del 29-M i llibertat provisional sense fiança per als altres dos.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutge que ha pres declaració dels quatre detinguts aquest dissabte a la tarda ha deixat uns dies de coll a Pedro Pablo Alejandro M. R. i Enrique C. A. perquè facin efectiu el pagament de la fiança.

Les diligències d'aquests dos detinguts seguiran el seu tràmit al jutjat d'instrucció 16 de Barcelona i els dels altres dos, al número 9.

Els dos detinguts de Tarragona van sortir en llibertat provisional divendres.

A partir de les onze del matí s'ha concentrat gairebé mig centenar d'amics, familiars i coneguts dels detinguts per donar-los suport amb pancartes i amb la seva presència.

Presumptament relacionats amb la crema de Starbucks

Els quatre detinguts de Barcelona estan presumptament relacionats amb la crema de la cafeteria Starbucks situada a la ronda de Sant Pere, en les destrosses produïdes a un centre comercial de la plaça Catalunya i en atacs a diverses entitats bancàries. Tres tenen antecedents, i tots quatre passaran en les properes hores a disposició judicial.

Els tres detinguts acusats de la crema de la cafeteria són Carlos F.H., de 24 anys i de nacionalitat espanyola, Laura M.C., de 21 anys i de nacionalitat espanyola, i Pedro Pablo Alejandro M.R., de 28 anys i de nacionalitat colombiana. A tots tres se'ls imputen els delictes d'incendi, desordres públics i danys, i un delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

El quart detingut a la capital catalana és Enrique C.A., de 25 anys i de nacionalitat espanyola, que segons els Mossos hauria participat en els actes vandàlics que van provocar importants destrosses en un centre comercial de la plaça Catalunya. Se li imputen els delictes d'incendi, coaccions i desordres públics.

stats